İkon Diş – Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

LAMİNE (YAPRAK PORSELEN)

Ağız ve dişlerinizdeki her sorunu tespit etmek ve tedavi sağlamak için en modern tedavi yöntemlerini ve teknolojik araçları kullanıyoruz.

Lamine diğer adıyla yaprak porselen çok ince kalınlıkta dişlerin sadece ön yüzeylerine uygulanan estetik çözümlerdir. Estetik ve fonksiyonel olarak dişlerinden memnun olmayıp dişlerinde minimal veya hiç işlem yaptırmadan güzel dişlere ve gülüşe sahip olmak isteyen bireyler için mükemmel bir çözümdür. Çok ince bir camsı materyalden yapılan bu restorasyonlar mine yapısını çok iyi taklit edip ışığı geçirdiğinden ayrıca çok doğal bir görüntüye sahiptir.

İmplantlar mevcut dişlerin yerlerini birebir doldurdukları için günümüz diş hekimliğinin en iyi tedavi yöntemlerinden biridir. Çünkü mevcut çene kemiğinin içine konulduğunda kemik ile tamamen birleşerek çok dayanıklı bir yapı haline gelmektedir. Bu dayanıklı yapının üzerine yerleştirilen porselen veya zirkonuyum yapıdaki dişlerle tam bir diş yapısını oluşturmaktadır. Üzeri sararmış ve aşınmış, kök yüzeyi ise iltihaplanmış mevcut dişe göre fonksiyon ve estetik olarak daha iyi bir çözüm sunmaktadır.

HANGİ VAKALARDA LAMİNA TERCİH EDİLİR?

Dişlerin renginden, boyutundan, biçiminden, hafif çapraşıklık veya aralıklığından, birbiriyle ve yüz ile olan estetik uyumundan memnun olmayıp aynı zamanda minimal işlem, maksimum estetik ve doğal görünüm isteyen bireylerde tercih edilen bir uygulamadır.

LAMİNE AVANTAJLARI NELERDİR?

En büyük avantajı diğer estetik uygulamalara göre diş üzerinde çok daha az bir aşındırma yapılarak sonuca ulaşılmasıdır. Minimum işlem yapıldığından kapanış ve dişeti uyumu ayarlamalarına çok fazla takılmadan daha kısa sürede bitirilen bir uygulamadır. Yapısal olarak renk değişimi ve hasar görme ihtimali olmayan yapılar olduğundan çok uzun süre ilk günkü görünümü ve yapısıyla fonksiyonda kalan restorasyonlardır.

LAMİNE UYGULAMA PROSEDÜRÜ NASILDIR?

Lamine yapılmasından önce bireylerde hem klinik hem radyolojik muayene edilerek diş ve dişeti üzerindeki problemler belirlenir. Ardından dijital tarama yapılarak hastaya programlar vasıtasıyla gülüş tasarımı yapılarak bir öngörü sağlanabilir. 3 boyutlu dijital tasarımının gerçek hayata uyarlanmasını geçici olarak ağız içinde görmek isteyen hastalarda mock-up işlemi ile laboratuvar ortamında geçici dişler hazırlanır. Hazırlanan bu dişleri hasta ile interaktif konuşmalar sonrası biraz değiştirdikten sonra nihai lamine işlemin benzeri sunulmuş olur. Bu ön hazırlık beğenildiği takdirde laminelerin hazırlığı için ağız içi klinik işlemlerine geçilir.
Öncelikle dental işlemlerin tümünde olduğu gibi aşındırma yapılacak ilgili bölgeler lokal anestezi ile uyuşturulur. Her dişin pozisyonu ve yapısına göre farklı derecelerde ya da hiç olarak dişlerin ön ve yan yüzeylerinden minimal aşındırmalar yapılır. Aşındırma yapılmayan veya çok çok az yapılacak alanlarda lokal anestezi yapılmayabilir. Ağız için hazırlığın ardından geleneksel ölçüler veya dijital ölçüler yardımıyla dişlerin hazırlanmış hali laboratuvar ortamına aktarılır. Laboratuvar ortamında hazırlanan nihai restorasyonlar yapıştırılmak üzere kliniğe gönderilir. Kliniğe gelen lamineler tek tek hastada prova edilerek beğenilmeyen alanlar üzerinde değişiklik yapılmak üzere laboratuvar tekrar gönderebilir. Son kontrollerin ardından eğer provalarda hasta beğenirse lamineler tümü özel yapıştırıcılarla yapıştırılarak lamine işlemi 1 hafta gibi kısa sürede tamamlanır.

LAMİNE TEDAVİSİ AĞRILI MIDIR?

Yapılan aşındırma miktarına bağlı olsa lamine uygulamasında diğer estetik yöntemlere göre çok daha az diş dokusuna müdahale edildiğinden tedavi sırasında ağrı miktarı çok az olmaktadır.

İkon Diş ile Bağlantıda Kalın

Copyright © LirikMedia 2023 All Right Reserved.